Jaa artikkeli

ELINTARVIKETEKNOLOGIA: HOSOKAWA ALPINE SUGARPLEX SX

Hosokawa Alpine on esitellyt uuden ratkaisun hienojakoisen sokerin teolliseen käsittelyyn: Sugarplex SX. Juuri jauhetun, amorfisen tomusokerin taipumus imeä kosteutta tavanomaisissa jauhatusjärjestelmissä voi johtaa paakkujen muodostumiseen varastoinnin aikana. Siksi lisäprosessivaihe on tarpeen jatkokäsittelyn aikana. Uuden integroidun sokerinkäsittelyyksikön ansiosta paranneltu Sugarplex SX on täysin varustettu estämään tämän: "Myllyn sisäilman säätely lyhentää uudelleenkiteytymisaikaa jonka jälkeen kokonaan uudelleenkiteytynyt tomusokeri poistuu myllystä. Prosessin lisävaiheista, jotka ovat olleet tähän asti välttämättömiä, voidaan luopua", kertoo tohtori Ergün Altin, Hosokawa Alpinen vanhempi T&K-päällikkö.

YMPÄRISTÖILMAN HALLINTA
Integroidun sokerinkäsittelyprosessin avulla Sugarplex SX -myllyn olosuhteet hallitaan jauhatuksen aikana, jolloin ilman määritetty kosteuspitoisuus edistää juuri jauhetun tomusokerin uudelleenkiteytymistä. Tämä stabiloi kiteen jo myllyssä ja siten estää paakkuuntumisen varastoinnin aikana, mitä voi tapahtua tavanomaisissa jauhatusjärjestelmissä. Perinteisissä tuotantoprosesseissa lisäaineita, kuten tärkkelystä tai fosfaattia, lisätään kosteuden sitomiseksi sokeriin paakkuuntumisen estämiseksi. Sugarplex SX:ssä tämä on tarpeetonta, kuten myös ylimääräinen prosessivaihe, jossa sokeri on uudelleen jauhettava hienoksi varastoinnin jälkeen.

Hosokawa Alpinen kehittämän uuden prosessin tuloksena hyödyt asiakkaillemme ovat selvät: järjestelmän jatkuva käyttö ilman lisäkäsittelyvaihetta johtaa korkeaan hyötysuhteeseen. Sekoitusastian poistaminen säästää tilaa ja alentaa kustannuksia. Ja lopputuote on korkealaatuinen, sillä on hyvä varastointikestävyys ja se ei sisällä lisäaineita.

 

Lue lisää valmistajan Hosokawa Alpine AG:nsivuilta:

https://www.hosokawa-alpine.com/company/news/detail/sugarplex-sx-sugar-shelf-stable/

 

Huippuosaamista prosessiteollisuudelle

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.