Jaa artikkeli

HETEROGEENISTEN MATERIAALISEOSTEN LAJITTELU RAKENNUSMATERIAALITEOLLISUUDESSA

Hosokawa Alpinen Process Consulting Team kehittää yksilöllisiä ratkaisuja vaativiin tehtäviin. Yksi ryhmälle esitetty tehtävä koskee heterogeenisten seosten lajittelua. Haasteeseen etsittiin ratkaisu Alpinen teknologiaa hyödyntävällä prosessilla.

HAASTAVA EROTTELU JA TALTEENOTTO
Kun jauheet, joilla on samanlaiset fysikaaliset ominaisuudet, yhdistyvät heterogeeniseen seokseen, erottaminen ja talteenotto ovat suuri haaste. Tehtävä on erityisen mielenkiintoinen kestävän luonnonvarojen käytön ja taloudellisen uudelleenkäytön (kierrätyksen) kannalta. Hosokawa Alpine, yksi johtavista prosessointiteknologian toimittajista, ratkaisi tämän ongelman intensiivisellä testisarjalla. Hosokawa Alpinen Process Consulting osasto on vuodesta 2018 lähtien soveltanut monivuotista asiantuntemustaan ​​prosessi- ja laitossuunnittelun haasteissa ja uusien ratkaisujen kehittämisessä.

Mitä tulee materiaalien lajitteluun, insinöörit joutuivat uuteen haasteeseen, kuten Christian Eisenbarth, Hosokawa Alpinen prosessikonsulttitekniseltä osastolta kertoo: "Jos tuote koostuu materiaaleista, joiden hiukkaskoko ja paino eroavat toisistaan ​​huomattavasti, erottaminen on helppoa valikoimassamme olevien lukuisten luokitinratkaisujen avulla. Vaikeaksi tehtävä tulee, kun materiaalit eivät enää eroa riittävästi, esimerkiksi jos tuote koostuu useista saman hienouden ja painon omaavista mineraaleista."

LUOKITUS RATKAISUKSI
Ratkaisuja etsiessään Christian Eisenbarth ja hänen tiiminsä saivat selville, että avain lajitteluun on tuoteseoksen luokittelussa. Tässä prosessissa luokittelun avulla tuotetaan yksittäisiä tuotefraktioita tarkempia analyysejä varten. Tuloksista on mahdollista arvioida miten yksittäiset aineet rikastuvat ja missä rajapisteessä luokitus on lupaava. Erilaisia ​​luokituksia voidaan testata hienouden mukaan. Yksittäisten fraktioiden rikastuminen määritetään laboratoriossa eri menetelmillä.

"Tämän esiselvityksen ja yksittäisten jakeiden arvioinnin jälkeen teemme lisäkokeita sopivalla koelaitteella ja voimme siten kehittää asiakkaillemme teollisen ratkaisun heidän yksilöllisiin tehtäviinsä. Tämä tarkoittaa, että talteenotto voi tapahtua homogeenisesti, mikä säästää esimerkiksi kaatopaikkakustannuksia", Christian Eisenbarth kertoo. Käyttöesimerkkejä löytyy rakennusmateriaaliteollisuudesta, jossa lisäaineet on eroteltava primäärituotteesta. Esimerkiksi laastisekoittimien puhdistuserissä. Toinen sovellus on keskitetystä pölynpoistosta peräisin olevan jätteen käsittely. Nämä erottelutehtävät voidaan ratkaista edellä esitetyllä prosessilla.

Lue lisää Hosokawa Alpine AG:n sivuilta
https://www.hosokawa-alpine.com/company/news/detail/heterogeneous-material-mixtures/

 

Huippuosaamista prosessiteollisuudelle

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.