Etusivu

Laboratorioluokittimet ATP50 ja ATP20

Dynaamisilla ilmaluokittimilla suoritetaan tarkkaa fraktiointia eli materiaali voidaan jakaa kahteen eri jakeeseen, hienoon ja karkeaan. Laboratoriomittakaavan ilmaluokittimet soveltuvat pienien määrien luokitukseen muutamasta grammasta muutamaan kilogrammaan. lmaluokittimet soveltuvat erittäin hienojen tuotteiden valmistukseen, partikkelikoolle välillä d97 = 1-80 um. Tehokas luokitin takaa hyvän saannon, jolloin hienoaineksen määrä karkeassa jakeessa saadaan minimoitua. Erilaiset kulumissuojaukset mahdollistavat kovien materiaalien luokituksen. Luokitin on helppo säätää, ainoa säätöparametri on luokittimen nopeus. Laite on kaasutiivis, jolloin myös eri suojakaasujen käyttö on mahdollista.

Toimintaperiaate
Ilmaluokittimelle materiaali voidaan syöttää joko gravimetrisesti syöttöruuvilla tai pneumaattisesti ilmavirran mukana. Erottelu tapahtuu pyörivän siipipyörän ja ilmavirran avulla. Luokitinpyörän nopeutta muuttamalla vaikutetaan lopputuoteen partikkelikokoon. Luokittimen jälkeen hieno tuote ja luoktuksessa käyetty kaasu (ilma tai suojakaasu) viedään suodattimelle, josta tuote otetaan talteen ja luokituskaasu kerrätetään takaisin tai viedään suodattimen jälkeen ulos. Karkea jae saadaan luokittimelta ulos suoraan sulkusyöttimen kautta.

Ilmaluokittimia käytetään tyypillisesti hienojakeisimmelle tuotteille kuin seulottavat tai kun seulonta on muusta syystä hankala toteuttaa.

MZM luokitin Multi-Plex ® ZigZag Classifier

Ilmaluokitin MZM soveltuu erotteluun kokoalueelle n. 0,1 – 10 mm. Toiminta perustuu gravitaatioon ja ilmavirtaan ja partikkelien erotus perustuu niiden painoeroon. Materiaali syötetään ylöspäin kulkevaan ilmavirtaan, jolloin kevyt aines kulkeutuu ilman mukana ylöspäin ja painavampi aines kulkeutuu alaspäin. Painoeron tulee olla merkittävä, esimerkiksi kuorien erottelu jyvistä tai pavuista tai kivien erottelu marjoista tai lehdistä.

ZIGZAG luokittimia valmistetaan yksi tai monikanavaisina, laboratoriolaite on yksikanavainen. Laiteessa ei ole liikkuva osia ja rakenne on suunniteltu siten että kuluminen ja huoltokustannukset ovat erittäin pienet.

Sovelluksia:

  • Kuoren erotus
  • Kivien erotus
  • Tyhjien kapseleiden erottelu täysistä
  • Eri fraktioiden valmistus
  • Kuparin ja eristemateriaalin erottelu
  • Pölyn ja kuitujen erottelu isommista rakeista

MZR luokitin

MZR laboratorioluokitin erittäin takkaan erotteluun. Yksinkertainen laite ja erittäin terävä erottelu. Laitteesta ei ole olemassa kulumissuojattua versiota, joten erittäin kovat materiaalit aiheuttavat kulumista joka tulee ottaa huomioon.

Kuva: Hosokawa Alpine 50ATP laboratorioluokitin

  • Osumia: 2388
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.