Jaa artikkeli

Ventoplex® C

Kirjoita tähän artikkelin lyhyt johdanto. Otsikko tulee automaattisesti.

Ventoplex C on kiertoilmaluokitin. Toisin kuin aikaisemmassa versiossa, on uudessa C-versioissa molemmilla, sekä luokitinpyörällä että puhaltimella, oma käyttö. Puhallin ja luokitinyörä on rakennettu koaksiaalisesti ja niitä ohjataan kahden erillisen onton akselin avulla. Tämä mahdollistaa sen, että käyttäjä voi säätää nopeuksia erikseen, jolloin käyttöalue laajenee välille 24 - 200 µm.

Tuote syötetään luokittimen keskelle onton akselin kautta, josta materiaali putoaa luokituspyörän alla olevalle keskipakolevylle. Keskipakolevy jakaa syöttömateriaalin tasaisesti luokituskammioon. Karkeat hiukkaset putoavat ylöspäin suuntautuvaa ilmavirtausta vastaan ​​ja kerääntyvät alaosan materiaalikartioon ja poistuvat luokittimen sivusta painovoiman avulla. Syöttömateriaalissa olevat hienot eli kevyemmät hiukkaset kulkeutuvat luokitusilmavirran mukana ylöspäin luokituspyörään.

Luokitinpyörässä hiukkaset luokitellaan kahden kilpailevan voiman, nimittäin keskipakovoiman ja ilmavirran aiheuttaman kantovoiman, mukaan. Karkeat hiukkaset hylätään keskipakovoiman vaikutuksesta, kun taas hienojen hiukkasten kohdalla ilmavirran voima hallitsee, jolloin hiukkaset pääsevät luokituspyörän läpi. Ventoplex-ilmaluokitin ei vaadi ylimääräistä ulkoista suodatinta hienoaineksen erottamiseen.

Kiertoilmaluokittimella saavutetaan kohtuullisen suuri hienoaineen saanto ja suuret kapasiteetit, mutta saanto jää huonommaksi kuin läpivirtausluokittimilla. Tyypillinen tuotannollinen partikkelikokoalue on n. d97 = 45 µm - 150 µm.

Materiaalin syöttö tapahtuu aina gravimetrisesti, esim. syöttöruuvilla. Investointikustannuksiltaan kiertoilmaluokitin on edullinen, sillä laite ei tarvitse lisäilmaa luokitukseen eikä suodattimia materiaalin talteenottoon. Laitteelle tyypillisiä ominaisuuksia ovat mm. matala energiankulutus, kulumiskestävä rakenne, erilaiset kulumiskestävyyttä parantavat materiaalit, portaaton pyörimisnopeuden säätö eli tuotehienouden säätö käynnin aikana sekä huolto- ja tarkastusystävällinen rakenne.

Tyypillisiä sovelluksia ovat kalkkikivi, poltettu kalkki, lannoituskalkki, rehukalkki, bentoniitti, dolomiitti, kipsi, kvartsi, maasälpä, raakakaoliini, malmit, fosfori, lasijauhe, hioma-aineet, riisijauho, luujauho jne.

Korkean kulutuskestävyyden ja korkean kapsiteetin ansiosta Ventoplex-ilmaluokitin on ihanteellinen mineraaliteollisuudessa, erityisesti keraamisilla jauheilla, jotka on valmistettava ilman rautakontaminaatiota.

Energiatehokkaat laitteet

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.