Jaa artikkeli

AFG/TDG/TFG SUIHKUMYLLYT

Suihkumyllyt soveltuvat erittäin hienolle partikkelikoolle sekä erittäin koville materiaaleille. Jauhatus tapahtuu pääasiassa partikkelien keskinäisen yhteentörmäyksen seurauksena, jolloin jauhettaessa ei juurikaan tapahdu lämpötilan nousua eikä kontaminaatiota. Suihkujauhatuksessa myös partikkelien erityspiirteet kuten pituus-paksuus-suhde voidaan säilyttää.

Suihkumyllyllä voidaan valmistaa erittäin puhtaita ja hienoja pulvereita joiden partikkelikoko on välillä < 5 µm – 200 µm. Yhteen AFG suihkumyllyyn voidaan integroida jopa kuusi luokitinta, tuotteelle asetettujen vaatimusten perusteella. Vaatimuksina ovat tyypillisesti pieni partikkelikoko, jyrkkä partikkelikokojakauma sekä terävä katkaisukoko.

AFG tuoteperheen monipuolisuus takaa ratkaisut vaativiin prosesseihin, esimerkiksi kuumiin olosuhteisiin, nestemmäiselle typelle tai suojakaasulle. Monipuoliset ratkaisut, kuten erittäin jyrkkä partikkokelikokojakauma, ultrahienot jauheet d97=4um, terävä top size, kontaminaatiovapaa tuotanto, kulumissuojaukset, kaasutiiveys ja räjähdyskestävät mallit.

TDG-tuotelinja on teknisesti parannettu AFG suihkumyllystä. TTD myllyssä uusi kaksoissulostulolla varustettu luokituspyörä, joka perustuu Vorced Fortex -tekniikkaan. Tällä saavutetaan hienompia tuotteita ja/tai isompi kapasiteetti samalla hienoudella ja suuremmalla ilmavirtauksella. Samalla saavutetaan säästöä energiankulutuksessa.

Suihkujauhatuksessa käytetään paineilmaa. Paineilma purkautuu jauhatuksessa suurella nopeudella jauhatuskammioon ja kuljettaa samalla jauhettavaa materiaalia. Jauhatuskaasuna käytetään usein 20°C paineilmaa ja 6 baarin ylipainetta, ja se tuottaa noin 500 m/s nopeuden suuttimien jälkeen. Kaasun ja tuotteen nopeus laskee erittäin nopeasti suuttimista poistumisen jälkeen. Hienontuminen on seurausta partikkelien välisestä törmäyksestä ilmasuihkuissa eli kohdassa, jossa vastakkaiset suihkut leikkaavat.

Suihkumyllyjä käytetään maksimaalisen hienouden saavuttamiseen suurimmalla mahdollisella puhtaudella. Äärimmäisiä ​​hiukkaskokoja voidaan saavuttaa vain luokitteluvaihella. Spiraalisuihkumyllyissä on myllyyn integroitu staattinen ilmaluokitin, kun taas vastakkaissuihkumyllyt on varustettu dynaamisella luokittimella.

Hienous säädetään luokittelupyörän nopeuden funktiona. Tärkeää on suihkujen korkea tuotekuormitus suuren törmäystodennäköisyyden saavuttamiseksi. Patentoidut Megajet®-suuttimet on kehitetty tätä ajatellen. Ne koostuvat neljästä pienestä suuttimesta, jotka muodostavat alipaineen keskustaan ​​ja vetävät siten hiukkasia leijupetikerroksesta suoraan suutinsuihkun keskelle. 

Huippuosaamista prosessiteollisuudelle

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.