Etusivu

Jauhatus

Tarjoamme mm. Hosokawa Alpine AG partikkeliteknologiaa eri sovelluksiin ja eri teollisuusalojen kuiva- ja märkäprosesseihin. Hosokawa Alpine on saavuttanut vankan aseman partikkelitekniikan suunnannäyttäjänä. Yrityksen yli satavuotisen historian, menestyksellisen asiakasyhteistyön, kokemuksen ja jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ovat markkinoiden luotettavimmat ja kilpailukykyisimmät laitteet. Alpinen testikeskuksissa Augsburgissa, Leintgartenissa ja Kölnissä testaamme pieniä laboratoriomittakaavan materiaalimääriä ja suorittamme tuotantomittakaavan koeajoja ja rahtituotantoa.

Valikosta löydät lisätietoa eri murskaimista ja myllyistä

Ilmaluokitus

Ilmaluokittimissa tarjoamme Hosokawa Alpine AG:n, alallaan ehkä maailman tunnetuimman ja arvostetuimman laitevalmistajan, osaamista. Ilmaluokittimia käytetään erittäin hienojakoisten, mikrometristä muutamaan sataan mikrometriin, tuotteiden valmistukseen. Sovelluksesta riippuen luokittimen avulla poistetaan jauhemaisesta tuotteesta joko liian suuret partikkelit tai kaikkein hienojakoisin pöly.

Katso lisää kohdasta LUOKITTIMET

Rakeistus ja Pelletointi

Usein hienojakoista materiaalia ei voida tai haluta käyttää sellaisenaan, vaan materiaali on saatettava kappalemuotoon eli se on agglomeroitava. Tarjoamamme menetelmät ovat kompaktointi, pelletointi ja briketointi. Agglomeroinnin avulla materiaalit tiivistetään, murskataan ja seulotaan haluttuun kokoon tai pelkästään rakeistetaan pölyämisen pienentämiseksi.

Toimitamme kompaktoreita, joilla valmistetaan eri muotoisia brikettejä, tabletteja tai särmikkäitä granuleja. Kompaktointi tehdään kuivalle materiaalille ja tarkoituksena on kasvattaa bulkkitiheyttä, ehkäistä pölyämistä, helpottaa varastointia, kuljetusta ja jatkokäyttöä. 

Pelletointilaitteella valmistetaan sylinterimäisiä tai pyöreitä pellettejä. Pelletoinnissa pieni kosteuspitoisuus auttaa ja on yleensä välttämätöntä. Seoksen kosteus säädetään sopivaksi, jotta materiaali on pelletoituvaa.

Pyöreiden pellettien pelletointi tehdään kaltevassa asennossa pyörivällä lautasella, jossa seoksesta syntyy 3…13 mm:n kokoisia kuulia. 

Sylinterimäisille pelleteille tarjoamme rengasmallisia pellettikoneita, jossa seos puristetaan poratun rengasmatriisin läpi. Rengasmallin etuja lautasmalliin ovat yksinkertaisempi, kestävämpi ja halvempi rakenne ja parempi kulumiskestävyys.

Katso lisää kohdasta RAKEISTUSLAITTEET

Erikoisemmat partikkelien muokkaustekniikat

Muita hieman harvinaisempia partikkelitekniikan sovellusalueita ovat pinnotus, komposiittien valmistaminen, pyöristäminen. Lisätietoa voi katsoa mm. hosokawa-alpine.com

Partikkelitekniikan sovelluksia ja materiaaleja on käytännössä rajaton määrä. Alla on listattu joitain, tyypillisiä ja harvinaisempia. Ottamalla meihin yhteyttä voimme kertoa tarkemmin mahdollisuuksista.

[widgetkit id="101" name="Jauhatusratkaisut kaikkiin sovelluksiin"]

  • Osumia: 5527
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.