Jaa artikkeli

Kuulamylly

Kuulamyllyissä jauhatus tapahtuu jauhatuskuulien ja myllyn pyörivän liikkeen avulla. Liikkeen seurauksena jauhatuskuulien ja tuotteen välille syntyy kontaktia joka aikaansaa materiaalin jauhaantumisen. Erilaiset ratkaisut mahdollistavat sekä kuiva- että märkäjauhatuksen. Märkäjauhatuksessa suspensio sekoitetaan ennen sen syöttämistä myllyyn. Kuulamyllyt soveltuvat erittäin hienojakoisten tuotteiden valmistukseen ja suurille kapasiteeteille.

Toimitamme myös kokonaisia prosesseja oheislaitteineen ja käyttöjärjestemineen avaimet käteen periaatteella.

Hosokawa Alpine Super Orion® Ball Mill S.O. kuivajauhatusmylly

Kuulamylly S.O. Ball Mill soveltuu kuiville prosesseille ja erityisesti ultrahienoille lopputuotteille partikkelikoon ollessa n. 1-100 µm. Mylly toimii jatkuvatoimisena yhdessä Hosokawa Alpinen dynaamisten ilmaluokittimen kanssa. Käyttökohteen mukaan myllystä valmistetaan eri versioita.

Mylly täytetään n. 30-40% tilavuudestaan ​​vapaasti liikkuvilla jauhatuskuulilla. Kuulien halkaisija on muutamasta kymmenestä senttimetristä useisiin kymmeniin senttimetreihin sovelluksen mukaan – pienemmät kuulat tarvitaan hienomman jauhatustuloksen aikaansaamiseksi ja suuremmat karkeampien tuotteiden tekoon.

Taajuusmuuttajakäytöllä kuulamyllyä ajetaan optimaalisella pyörimisnopeudella ja väliainekerros jauhaantuu siten, että pyöriminen nostaa kuulia ja putoessaan ne iskeytyvät materiaali-kuulaseosta vasten. Kuulamyllyjä käytetään yleensä 75%:lla kriittisestä nopeudesta. Kriittinen nopeus on nopeus, jolla matemaattisesti laskettu hiontaväliaine sentrifugoituu ulos. Siksi halkaisijaltaan 2 m:n myllyt pyörivät toiminnassa noin 23 kierrosta minuutissa, mikä vastaa kehän nopeutta 2,4 m/s.

Materiaalin syöttö myllyyn on jatkuvaa ja jauhettu tuote poistetaan vastakkaisessa päädyssä olevien rakojen kautta. Purkunopeutta voidaan säätää avoimien rakojen lukumäärän avulla. Jauhettu tuote kuljetetaan elevaattorilla tai pneumaattisesti luokittelijalle. Luokituksesta karkea materiaali palautetaan myllylle yhdessä syötteen kanssa ja hienojakoinen lopputuote kuljetetaan ilmavirran mukana suodattimelle, jossa ilma ja jauhettu tuote erotetaan.

 

Huippuosaamista prosessiteollisuudelle

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.