Etusivu

Jauhatukselle asetettuja erilaisia vaatimuksia varten on olemassa joukko jauhimia joiden avulla partikkelikoko, energiatehokkuus, kuluminen, kontaminaatiovapaa valmistus ja puhdistettavuus on mahdollista toteuttaa. Alla mainitut luokittelevat myllyt tarkoittavat laitteita, joissa lopputuotteen partikkelikoko hallitaan jauhimeen liitetyllä dynaamisella luokittimella. 

Toimimme alla esitettyjen Hosokawa Alpine AG:n laitteiden edustajana Suomessa ja Baltiassa. 

  HIENOJAUHATUSMYLLYT  

UPZ Mylly Hienojauhatusmylly

Ultraplex® UPZ tuoteperhe käy partikkelikoolle välillä n. 50 µm - 5 mm. Mylly soveltuu monenlaisiin tarpeisiin pehmeille ja keskikoville materiaaleille.

Sovelluksia voivat olla paakunmurskaus, agglomeraattien hienontaminen ja varsinainen jauhatus. Laite on muunneltavissa erilaisilla jauhaustyökaluilla, kuten jauhatusterillä, vastaterillä, jauhatusradoilla ja seuloilla. Eri työkalujen avulla saadaan jauhatustulos optimoitua.

Myllyn koosta ja jauhettavasta materiaalista riippuen tuotantokapasiteetti on muutamasta sadasta grammasta useisiin tonneihin tunnissa.

Sugarplex SX mylly

Sugarplex SX tappimylly on kehitetty erityisesti räjähdysherkän materiaalin, kuten sokerin, jauhatukseen, mutta soveltuu myös muihinkin sovelluksiin. SX on räjähdyssuojattu kompakti mylly, jossa on sisäinen ilmankierto.

CW laajakammiomylly

Laajakammiomylly CW soveltuu vaikeasti jauhettavien materiaalien prosessointiin. Laajennettu jauhatuskammio mahdollistaa mm. tahmaisten, lämpöherkkien, paljon öljyä sisältävien ja muiden hankalien materiaalien hienontamisen. Useissa tapauksissa, kun jauhatus tulee suorittaa esimerkiksi nestemäisen typen avulla, CW laajakammiomylly on ainoa hienojauhatukseen soveltuva mylly. Myllyn molemmilla teräkiekoilla on oma käyttö. Tällä saavutetaan lisää jauhatustehoa ja siten pieni partikkelikoko, pieni energiankulutus ja jauhatusparametrien muunneltavuus. Lopputuotteen partikkelikoko on tyypillisesti välillä 10 - 500 µm.

  LUOKITTELEVAT MYLLYT  

 Micro ACM Luokitteleva mylly

Mikro ACM luokitteleva mylly soveltuu myös monille eri tuotteille ja on käytössä lähes kaikilla eri teollisuusaloilla, elintarvikkeista mineraaleihin. Mylly soveltuu hieno- ja erikoishienojauhatukseen pehmeille ja keskikoville materiaaleille. Myllyssä on ilmaluokitin, jolla maksimipartikkelikoko voidaan säätää halutuksi.

ZPS Luokitteleva mylly

ZPS mylly soveltuu erityisen hyvin tavoiteltaessa hienoa partikkelikokoa, matalaa jauhatuslämpötilaa ja tuotantoparametrien muunneltavuutta. Mylly on mekaaninen vasaramylly, jonka yläosassa on integroituna dynaaminen ilmaluokitin (ATP). Luokittimen avulla lopputuotteesta saadaan tasalaatuinen, sillä ylisuuret partikkelit palautuvat luokittimelta takaisin jauhatukseen kunnes ne ovat riittävän pieniä läpäistääkseen luokitinpyörän. Luokittimen avulla voidaan lisäksi vaikuttaa lopputuotteen katkaisukokoon sekä kokojakaumaan. Lopputuotteen partikkelikoon muuttaminen onnistuu säätämällä luokitinpyörän nopeutta taajuusmuuttajan avulla.

APP Luokitteleva mylly

APP Powderplex on luokitteleva mylly, jossa jauhinkiekko ja luokitinpyörä toimivat samalla käytöllä. Tämä tekee laitteesta edullisemman verrattuna esimerkiksi ACM tai ZPS myllyyn, joissa on kaksi erillistä käyttöä. APP mylly on yleisesti käytössä mm. savukaasujen puhdistuslinjoissa natriumbikarbonaatin jauhatuksessa. Kuten kaikissa luokittelevissa myllyissä, myös APP myllyssä maksimi partikkelikoko saadaan hallittua eikä ylisuuria partikkeleita pääse tuotteeseen.

 

  • Osumia: 3187
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.