+358 44 02 62 848        mail @ ijp.fi

Hienojauhatusmyllyt

Kaikkia erilaisia jauhatukselle asetettuja vaatimuksia täyttävää myllä ei ole olemassa. On kuitenkin olemassa iso joukko erilaisia jauhimia joiden avulla asetetut vaatimukset, kuten partikkelikoko, energiatehokkuus, kuluminen, kontaminaatiovapaa valmistus ja puhdistettavuus on mahdollista toteuttaa. Alla mainitut luokittelevat myllyt ovat laitteita, joissa on integroitu dynaaminen luokitin, jonka avulla lopputuotteen maksimi partikkelikoko hallitaan. 

  HIENOJAUHATUSMYLLYT  

UPZ Mylly Hienojauhatusmylly

Ultraplex® UPZ tuoteperhe käy partikkelikoolle välillä n. 50 µm - 5 mm. Mylly soveltuu monenlaisiin tarpeisiin pehmeille ja keskikoville materiaaleille.

Sovelluksia voivat olla paakunmurskaus, agglomeraattien hienontaminen ja varsinainen jauhatus. Laite on muunneltavissa erilaisilla jauhaustyökaluilla, kuten jauhatusterillä, vastaterillä, jauhatusradoilla ja seuloilla. Eri työkalujen avulla saadaan jauhatustulos optimoitua.

Myllyn koosta riippuen kapasiteetti on muutamasta sadasta grammasta useita tonneja tunnissa tuottaviin laitteisiin.

Sugarplex SX mylly

Sugarplex SX tappimylly on kehitetty erityisesti räjähdysherkän materiaalin, kuten sokerin, jauhatukseen, mutta se käy myös muihinkin sovelluksiin. SX on räjähdyssuojattu kompakti mylly, jossa on sisäinen ilmankierto.

CW laajakammiomylly

Laajakammiomylly CW soveltuu vaikeasti jauhettavien materiaalien prosessointiin. Laajennettu jauhatuskammio mahdollistaa mm. tahmaisten, lämpöherkkien, paljon öljyä sisältävien ja muiden hankalien materiaalien hienontamisen. Useissa tapauksissa, kun jauhatus tulee suorittaa esimerkiksi nestemäisen typen avulla, CW laajakammiomylly on ainoa hienojauhatukseen soveltuva mylly. Myllyn molemmilla teräkiekoilla on oma käyttö. Tällä saavutetaan lisää jauhatustehoa ja siten pieni partikkelikoko, pieni energiankulutus ja jauhatusparametrien muunneltavuus. Lopputuotteen hienous on tyypillisesti välillä 10 - 500 µm.

  LUOKITTELEVAT MYLLYT  

 Micro ACM Luokitteleva mylly

Mikro ACM luokitteleva mylly soveltuu monille eri tuotteille ja on käytössä kaikilla eri teollisuuden aloilla, elintarvikkeista mineraaleihin. Soveltuu hieno- ja erikoishienojauhatukseen pehmeille ja keskikoville materiaaleille. Myllyssä on ilmaluokitin, jolla maksimipartikkelikoko voidaan säätää halutuksi.

ZPS Luokitteleva mylly

ZPS mylly soveltuu erityisen hyvin tavoiteltaessa hienoa partikkelikokoa, matalaa jauhatuslämpötilaa ja tuotantoparametrien muunneltavuutta. Mylly on mekaaninen vasaramylly, jonka yläosassa on integroituna dynaaminen ilmaluokitin (ATP). Luokittimen avulla lopputuotteesta saadaan tasalaatuinen, sillä ylisuuret partikkelit palautuvat luokittimelta takaisin jauhatukseen kunnes ne ovat riittävän pieniä läpäistääkseen luokitinpyörän. Luokittimen avulla voidaan lisäksi vaikuttaa lopputuotteen katkaisukokoon sekä kokojakaumaan. Lopputuotteen partikkelikoon muuttaminen onnistuu helposti säätämällä luokitinpyörän nopeutta taajuusmuuttajan avulla.

APP Luokitteleva mylly

APP Powderplex on luokitteleva mylly, jossa jauhinkiekko ja luokitinpyörä toimivat samalla käytöllä. Tämä tekee laitteesta edullisemman verrattuna esimerkiksi ACM tai ZPS myllyyn, joissa on kaksi erillistä käyttöä. APP mylly on yleisesti käytössä mm. savukaasujen puhdistuslinjoissa natriumbikarbonaatin jauhatuksessa. Kuten kaikissa luokittelevissa myllyissä, maksimi partikkelikoko saadaan hallittua eikä ylisuuria partikkeleita pääse tuotteeseen.

 

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina
p. +358 44 02 62 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.ijp.fi

IJP Oy

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkä kokemus antaa meille erinomaiset edellytykset haasteellisimpienkin tavoitteiden toteuttamiseen. Tarjoamme huippuosaamista prosessiteollisuudelle kuten, lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.

Lyhyesti

www.hosokawa-alpine.com
www.azo.de
www.floveyor.com