+358 44 02 62 848        mail @ ijp.fi

Kuulamylly

 

Kuulamyllyt ja helmimyllyt kuiva- ja märkäjauhatukseen 

Kuulamyllyissä jauhatus tapahtuu jauhatuskuulien ja pyörivän liikkeen avulla. Pyörivä liike aikaansaadaan joko roottorin avulla tai itse myllyn pyörimisliikkeen avulla. Liikkeen seurauksena jauhatuskuulien ja tuotteen välille syntyy kontaktia joka saa aikaan materiaalin jauhaantumisen. Erilaiset ratkaisut mahdollistavat sekä kuiva- että märkäjauhatuksen. Märkäjauhatuksessa suspensio sekoitetaan ennen sen syöttämistä myllyyn. Kuulamyllyt ja helmimyllyt soveltuvat erittäin hienojakoisten tuotteiden valmistukseen ja suurille kapasiteeteille.

Super Orion® Ball Mill S.O.

Kuulamylly S.O. Ball Mill soveltuu kuiville prosesseille ja erityisesti ultrahienoille lopputuotteille partikkelikoon ollessa n. 10 µm. Mylly toimii jatkuvatoimisena yhdessä Hosokawa Alpinen dynaamisten ilmaluokittimen kanssa. Käyttökohteen mukaan myllystä valmistetaan eri versioita. Jauhatusrumpu voidaan pinnoittaa/vuorata eri materiaaleilla kontaminaation estämiseksi.

Kuulamyllyt ovat jättimäisiä pyöriviä rumpuja, jotka on täytetty 30 - 40% tilavuudestaan ​​vapaasti liikkuvilla jauhatuskuulilla. Kuulien halkaisija on yhdestä senttimetristä useisiin senttimetreihin sovelluksen mukaan – pienemmät kuulat tarvitaan hienon jauhatustuloksen aikaansaamiseksi ja suuremmat karkeampien tuotteiden tekoon. Taajuusmuuttajakäytöllä kuulamylly ajetaan hitaaseen pyörimisnopeuteen ja väliainekerros jauhaantuu siten, että pyöriminen nostaa kuulia ja putoessaan ne iskeytyvät takaisin petiä vasten. Kuulamyllyjä käytetään yleensä 75%:lla kriittisestä nopeudesta. Kriittinen nopeus on nopeus, jolla matemaattisesti laskettu hiontaväliaine sentrifugoituu ulos. Siksi halkaisijaltaan 2 m:n myllyt pyörivät toiminnassa noin 23 kierrosta minuutissa, mikä vastaa kehän nopeutta 2,4 m/s. Syöttö on jatkuvaa ja jauhettu tuote poistetaan vastakkaissessa päädyssä olevien rakojen kautta. Purkunopeutta voidaan säätää avoimien rakojen lukumäärän avulla. Jauhettu tuote kuljetetaan usein pneumaattisesti luokittelijalle. Karkea materiaali palautetaan myllylle yhdessä syötteen kanssa.

 

 

ANR vertical agitated media mill (wet grinding)

ANR on suunniteltu kalkkikivilietteiden kustannustehokkaaseen hienojauhatukseen. Tyypillinen sovellus on GCC jauhatus paperiteollisuudelle. Toimintatapa ja muotoilu mahdollistavat erittäin hienojakoisen tuotteen ja korkean vaaleusasteen. Laitesuunnittelu takaa jatkuvan toiminnan ilman kalliita seisokkeja. Virtaus pystysuoraan konfiguroidun ANR:n läpi on alhaalta ylöspäin. Syöttömateriaali jauhetaan vaadittuun hienouteen keraamisten jauhatushelmien (zirkonium-silikaatti tai zirkoniumoksidi) avulla. Jauhatushelmet erotetaan suspensiosta mekaanisen ja dynaamisen erotuselementin valulla. Hidasnopeuksinen sekoitin takaa erittäin energiatehokkaan jauhatusprosessin alhaisilla kulumisasteilla ja korkealla tehtaan käyttöiällä. Sekoituselementit ja jauhatuskammion seinä on valmistettu kulutusta kestävistä materiaaleista. Jauhimen staattorin tehokas jäähdytys poistaa jauhamisen aikana syntyvän lämmön. Myllyn geometria mahdollistaa ongelmattoman skaalaamisen suuren tuotantomittakaavan saavuttamiseksi. Tuotelinja sisältää pieniä 45 kW:n pilottikoneita sekä MW kokoisia tuotantolaitteita.

ATR vertical agitated media mill (dry grinding)

ATR on kuivajauhatusmylly hienojakoisten mineraalituotteiden valmistukseen esim. 95% alle 10 um partikkelikokoon. Tyypillisiä sovelluksia ovat mm. täyteaineet, lasitteet ja muut kovat materiaalit. Laitteella tuote voidaan myös pinnoittaa jauhatuksen yhteydessä.

Pystysuora sekoittava kuulamylly käsittää lieriömäisen jauhatuskammion, joka on täytetty hiomahelmillä, joiden halkaisija on muutama millimetri. Hiomahelmien suhde tuotteeseen säädetään siten, että jauhatushelmien väliset tilat ovat täynnä tuotetta. Pienten jauhatushelmien takia syöttömateriaalin hiukkaskoko ei saisi olla yli 100 um. Sekoittimen akseli lapoineen aikaansaa materiaalikerrokseen ja jauhatushelmiin hitaan pyörimisliikkeen. Sekoitusvarsien kehänopeus on noin 2,5 - 3 m/s. Tällaisilla pienillä nopeuksilla sekoittimen syöttämä energia siirtyy pääasiassa kitkan avulla materiaalikerrokseen. Myllyn alaosassa oleva purkausruuvi purkaa jauhatushelmien ja tuotteen seoksen. Jauhatushelmet erotetaan seulalla ja palautetaan myllyyn.

 

Pulvis

Mitä hienompaa tuotetta halutaan, sitä suurempi energia tarvitaan tuotantoon. Siksi Hosokawa kehittää jatkuvasti tekniikkaa, jonka avulla asiakkaamme voivat tuottaa hienompia hiukkasia pienemmällä energiankulutuksella. PULVIS on yhdistelmä pystysuorasta sekoitetusta kuulamyllystä ja korkean suorituskyvyn ilmaluokittelijasta. PULVIS laitteisto tarjoaa vähän energiaa kuluttavan hienojauhatuksen, jolla jopa kaikkein kovimmistakin materiaaleista, kuten keraamisista raaka-aineista tai lasista saadaan hienoa alle 0,5 μm d50 ja <2 μm d97 tuotteita. Märkäjauhatukseen verrattuna hiukkaskokojakauma on paljon jyrkempi yläpään terävällä. Energiansäästö verrattuna suihkumyllyyn voi olla jopa 40%.

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina
p. +358 44 02 62 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.ijp.fi

IJP Oy

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkä kokemus antaa meille erinomaiset edellytykset haasteellisimpienkin tavoitteiden toteuttamiseen. Tarjoamme huippuosaamista prosessiteollisuudelle kuten, lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.

Lyhyesti

www.hosokawa-alpine.com
www.azo.de
www.floveyor.com