+358 44 02 62 848        mail @ ijp.fi

Kuulamylly

 

Kuulamyllyt ja helmimyllyt kuiva- ja märkäjauhatukseen 

Kuulamyllyissä jauhatus tapahtuu jauhatuskuulien ja pyörivän liikkeen avulla. Pyörivä liike aikaansaadaan joko roottorin avulla tai itse myllyn pyörimisliikkeen avulla. Liikkeen seurauksena jauhatuskuulien ja tuotteen välille syntyy kontaktia joka saa aikaan materiaalin jauhaantumisen. Erilaiset ratkaisut mahdollistavat sekä kuiva- että märkäjauhatuksen. Märkäjauhatuksessa suspensio sekoitetaan ennen sen syöttämistä myllyyn. Kuulamyllyt ja helmimyllyt soveltuvat erittäin hienojakoisten tuotteiden valmistukseen ja suurille kapasiteeteille.

Super Orion® Ball Mill S.O.

Kuulamylly S.O. Ball Mill soveltuu kuiville prosesseille ja erityisesti ultrahienoille lopputuotteille partikkelikoon ollessa n. 10 µm. Mylly toimii jatkuvatoimisena yhdessä Hosokawa Alpinen dynaamisten ilmaluokittimen kanssa. Käyttökohteen mukaan myllystä valmistetaan eri versioita. Jauhatusrumpu voidaan pinnoittaa/vuorata eri materiaaleilla kontaminaation estämiseksi.

Kuulamyllyt ovat jättimäisiä pyöriviä rumpuja, jotka on täytetty 30 - 40% tilavuudestaan ​​vapaasti liikkuvilla jauhatuskuulilla. Kuulien halkaisija on yhdestä senttimetristä useisiin senttimetreihin sovelluksen mukaan – pienemmät kuulat tarvitaan hienomman jauhatustuloksen aikaansaamiseksi ja suuremmat karkeampien tuotteiden tekoon. Taajuusmuuttajakäytöllä kuulamylly ajetaan hitaaseen pyörimisnopeuteen ja väliainekerros jauhaantuu siten, että pyöriminen nostaa kuulia ja putoessaan ne iskeytyvät takaisin petiä vasten. Kuulamyllyjä käytetään yleensä 75%:lla kriittisestä nopeudesta. Kriittinen nopeus on nopeus, jolla matemaattisesti laskettu hiontaväliaine sentrifugoituu ulos. Siksi halkaisijaltaan 2 m:n myllyt pyörivät toiminnassa noin 23 kierrosta minuutissa, mikä vastaa kehän nopeutta 2,4 m/s. Materiaalin syöttö myllyyn on jatkuvaa ja jauhettu tuote poistetaan vastakkaisessa päädyssä olevien rakojen kautta. Purkunopeutta voidaan säätää avoimien rakojen lukumäärän avulla. Jauhettu tuote kuljetetaan usein pneumaattisesti luokittelijalle. Karkea materiaali palautetaan myllylle yhdessä syötteen kanssa.

 

 

ANR vertical agitated media mill (wet grinding)

ANR on suunniteltu kalkkikivilietteiden kustannustehokkaaseen hienojauhatukseen. Tyypillinen sovellus on GCC jauhatus paperiteollisuudelle. Toimintatapa ja muotoilu mahdollistavat erittäin hienojakoisen tuotteen ja korkean vaaleusasteen. Laitesuunnittelu takaa jatkuvan toiminnan ilman kalliita seisokkeja. Virtaus pystysuoraan konfiguroidun ANR:n läpi on alhaalta ylöspäin. Syöttömateriaali jauhetaan vaadittuun hienouteen keraamisten jauhatushelmien (zirkonium-silikaatti tai zirkoniumoksidi) ja pyörivän roottorin avulla. Jauhatushelmet erotetaan suspensiosta mekaanisen ja dynaamisen erotuselementin avulla. Hidasnopeuksinen roottori takaa erittäin energiatehokkaan jauhatusprosessin ja pitkän käyttöiän. Roottori/sekoituselementit ja jauhatuskammion seinä ovat kulutusta kestävistä materiaaleista. Tehokas jäähdytys poistaa jauhamisen aikana syntyvän lämmön. Myllyn geometria mahdollistaa ongelmattoman skaalaamisen suuren tuotantomittakaavan saavuttamiseksi. Tuoteperhe sisältää pienistä 45 kW:n pilottikoneista MW:n kokoisiin tuotantolaitteisiin.

ATR vertical agitated media mill (dry grinding)

ATR on kuivajauhatusmylly hienojakoisten mineraalituotteiden valmistukseen, esim. 95% alle 10 um partikkelikokoon. Tyypillisiä sovelluksia ovat mm. täyteaineet, lasitteet ja muut kovat materiaalit. Laitteella tuote voidaan myös pinnoittaa jauhatuksen yhteydessä.

Pystysuora sekoittava kuulamylly käsittää lieriömäisen jauhatuskammion, joka on täytetty halkaisijaltaan muutaman mm kokoisilla jauhatushelmillä. Helmien määrä tuotteeseen nähden säädetään siten, että jauhatushelmien väliset tilat ovat täynnä tuotetta. Pienten jauhatushelmien takia syöttömateriaalin hiukkaskoko ei saisi olla yli 100 um. Jauhatuksen tekee sekoitin, jonka akseli lapoineen aikaansaa materiaalikerrokseen ja jauhatushelmiin hitaan pyörimisliikkeen. Lapojen kehänopeus on noin 2,5 - 3 m/s. Pienellä pyörimisnopeudella toimiessaan sekoittimen syöttämä energia siirtyy pääasiassa kitkan avulla materiaalikerrokseen. Myllyn alaosassa oleva purkausruuvi purkaa jauhatushelmien ja tuotteen seoksen ulos myllystä, jonka jälkeen jauhatushelmet ja tuote erotetaan seulalla. Helmet palautetaan myllyyn ja tuote kulkee prosessissa seuraavaan vaiheeseen.

 

Pulvis

Mitä hienompaa tuotetta halutaan, sitä suurempi energia tarvitaan jauhatukseen. Hosokawa kehittää jatkuvasti tekniikkaa, jonka avulla asiakkaamme voivat tuottaa hienompia hiukkasia pienemmällä energiankulutuksella. PULVIS on yhdistelmä pystysuorasta sekoittavasta kuulamyllystä ja korkean suorituskyvyn ilmaluokittelijasta. PULVIS laitteisto tarjoaa vähän energiaa kuluttavan hienojauhatuksen kaikkein kovimmille materiaaleille. Esim. keraamisista raaka-aineista tai lasista saadaan valmistettua erittäin hienojakoista, alle 0,5 μm d50 ja <2 μm d97 tuotetta. Märkäjauhatukseen verrattuna hiukkaskokojakauma on huomattavasti kapeampi. Energiansäästö verrattuna suihkumyllyyn voi olla jopa 40%.

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina
p. +358 44 02 62 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.ijp.fi

IJP Oy

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.

Lyhyesti

www.hosokawa-alpine.com

www.floveyor.com