Jaa artikkeli

Pelletointi

Pelletoinissa jauhemaiset materiaalit prosessoidaan kappalemuotoon. Pelletoinnissa materiaalista tehdään granulaatteja tai pellettejä. Tavoitteena voi olla bulkkitieheyden lisääminen, pölyämisen vähentäminen, juoksevuuden parantaminen jne. Osa menetelmistä tehdään kuivalle materiaalille, yleensä menetelmissä vaaditaan hieman kosteutta.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat rengasmatriisipelletointikoneet, pelletointilautaset, matalapaine-extruuderit. Kuivien materiaalien rakeistukset löydät lisätietoa kohdasta kompaktointi.

Lieriömäisiä rakeita voidaan valmistaa Gear Pelletizer -laitteella tai rengasmatriisipelletointikoneella. Tyypillisesti valmistetaan rakeita, joiden halkaisija on 1 - 10 mm. Gear Pelletizerissa suulakepuristus tapahtuu vastakkain pyörivien onttojen hammastelaparilla. Rengasmatriisikonessaa pyörivät rullastot puristavat materiaalin sylinterimäisen rengasmatriisin läpi.

Erittäin huokoisiin rakeisiin, joilla on hyvät dispergointiominaisuudet, käytetään Bextruderia. Bextruderilla materiaali puristetaan ekstruusioroottorilla matriisoin läpi.

Pellettien pyöristäminen tunnetaan sferonisoitumisena. Tätä menetelmää käytetään usein suulakepuristusprosessin jälkeen, jossa Bexrollerilla valmistetaan pehmeää granulaattia.

Pyöreiden pellettien valmistukseen on yleisesti käytössä myös pelletointilautasia, jossa pyörivän lautasen avulla materiaali kasvatetaan pyöreäksi pelletiksi.

Tarkempaa tietoa tuotteista alla

Huippuosaamista prosessiteollisuudelle

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen
Logo Ijp Oy

IJP Oy
PL 42
20780 Kaarina

p. +358 440 262 848
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yrityksemme tehtävänä on tarjota onnistuneita projekteja ja innovatiivisia prosesseja asiakkaidemme kilpailukyvyn parantamiseen sekä uusien tuotteiden valmistukseen.

IJP Oy on toiminut vuodesta 2004 ja päämiestemme pitkällä kokemuksella toteutamme kaikkein haasteellisimmatkin tavoitteet. Tarjoamme yksittäisiä laitteita ja avaimet käteen toimituksia lääke-, elintarvike-, kemian-, mineraali-, metalli- ja muoviteollisuudelle.